Drik 3 kopper kaffe om dagen

Skrevet d. 17. august 2015


Hvorfor du skal drikke 3 kopper kaffe om dagen

De delikate sorte dråber har igennem tiden haft dårligt ry på trods af den opkvikkende effekt og den lækre smag. Der er lavet undersøgelser der siges at vise kaffens negative effekt på kroppen. Det mange angreb mod kaffen er ikke nødvendigvis retfærdige og i udtalelserne tages der for det meste ikke forbehold for tilberedelse og mængderne af kaffen. Kaffen har i nogle andre undersøgelser vist at have en positiv effekt og eventuelt kan bruges som forebyggelse af nogle enkelte sygdomme.

Tilberedelse og mængden af kaffen gør en forskel

Kaffe i store mængder er usundt for kroppen, dog kan et moderat indtag af kaffe dagligt være sundt for kroppen og i nogle tilfælde være forebyggende for sygdomme. Hvor ligger grænsen for, at man indtager for meget kaffe? For det meste er det koffeinen i kaffen, der får skylden for de negative effekter, kaffen har, og de europæiske sundhedsmyndigheder anbefaler derfor at man maks indtager 300 mg koffein om dagen, hvilket svarer til 3 kopper normal kaffe.

De fleste undersøgelser viser at kaffen helst skal filtreres under tilberedelse, da man ellers får for store mængder af stofferne kahweol og cafestol. Disse stoffer påvirker kolesteroltallet, hvilket også er skyld i undersøgelserne, der har vist at kaffe øger kolesteroltallet. Tilbereder man derfor kaffen korrekt, vil stofferne ikke have en negativ effekt på kolesteroltallet, og man kan roligt nyde sin kaffe.

Kaffe, i kampen mod kræft

Kaffe er en drik der hyppigt bliver indtaget af mennesker verden rundt. De store mængder kaffe der indtages har ligeledes gjort at der er stor fokus på kaffe og hvad drikken kan gøre ved kroppen, positivt såvel som negativt. Nogle af de mange forskninger der er lavet om kaffe har vist, at kaffe er fuld af antioxidanter, blandt andet chlorogensyre, der siges at have en beskyttende effekt mod kræftceller.

Undersøgelserne af kaffens indvirkning på kræft har ligeledes vist at kaffen mindsker risikoen for kræftformer som eksempelvis tyktarmskræft og kræft i æggestokkene.

Bronkitis og astma

Har du bronkitis eller astma kan kaffen være din daglige helt, da undersøgelser viser at dagligt indtag af kaffe kan mindske anfald og ligeledes dulmer anfaldene. Har du derfor astma eller bronkitis kan du roligt drikke mere end 3 kopper kaffe om dagen.

Det er ikke kun disse to sygdomme der påvirkes positivt af kaffen, kaffen er ligeledes behjælpelig til at forebygge sukkersyge.

Så jeg kan godt nyde min kaffe?

Du kan roligt nyde din daglige kaffe, blot prøv at hold det under 300 mg koffein om dagen, hvilket som nævnt svarer til 3 kopper. Har du astma eller bronkitis er du velkommen til at drikke mere.

Denne artikel er skrevet af Merrild.com


Te-og-kaffe.dk ©