Hjemmelavet Café Latte

Skrevet d. 17. august 2015


Cafe latte er en af de mest kendte former for kaffe man kan få serveret på en cafe nu om dage. Hvis man har været i Frankring, så vil man måske syntes at Cafe Latte minder utroligt meget om det franske Cafe Au Lait, og det er helt rigtigt. Cafe Au Lait fra Frankring indeholder dog almindelig kaffe, hvor man i Cafe Latte bruger Espresso kaffe i stedet. Espressoen i en Cafe Latte gør at smagen bliver en del mere bitter og fyldig, end hvis man havde brugt almindelig kaffe.

Når man laver en kop Cafe Latte, så er det målet at opnå en god blanding imellem mælken og kaffen, således at man får en dejlig cremet kop kaffe.
Netop konsistensen og smagen i en Latte gør også at det er en perfekt kop kaffe, for folk som ikke er vandt til at drikke kaffe, da vi nærmer os lidt kakao konsistensen - som stort set alle kan lide.

 

Sådan laver du selv Café Latte

Du skal bruge følgende:

    • En stor termokop(helst klar glas)
    • 1 Spiseske
    • Friskkværnet espresso kaffe (kværnes meget fint) - Brug gerne en kaffekværn
    • Letmælk - Du kan også bruge sødmælk, hvis du ønsker den ekstra cremet
    • Kande til mælk
    • Shotsglas (30 ml / 0.3 dl)

Forløbet er delt op i to forskellige dele. Først skal du lave en Espresso-shot og dernæst skal du skumme mælken.

Du kan også bruge en Espressomaskine eller mælkeskummer hertil for at gøre det en del nemmere.

 

Espresso-shot

    1. Hæld vand på din espressomaskine
    2. Tænd den, og lade den blive varm
    3. Kør nu et shot igennem maskinen(30 ml) uden kaffe(for at varme filteret op.)
    4. Fyld nu dit filter med espressokaffe(fint kværnet).
    5. Bryg nu dit espresso-shot
    6. Hæld shottet ned i din Cafe Latte-kop. Kan du lide din Latte med ekstra smag, kan du hælde to shots i.

 

Skum mælken

Det betyder rigtigt meget at mælken er skummet ordentligt.

    1. Fyld en kande halvt op med mælk
    2. Dyp hele hovedet på mælkeskummeren helt ned til bunden af kanden - tænd nu på fuld styrke
    3. Kør stille og roligt din mælkeskummer op til toppen af mælken, eller koppen op og ned af mælkeskummeren. Når din kande er ved at være så varm, at du ikke kan holde ved den, så ved du at den er klar.
    4. Hvis du vil have skum, så skal hovedet blot placeres lige under overfladen på mælken.
    5. Bank mælkekanden imod bordet for at fjerne de sidste bobler i mælken.

 

Nu er din Cafe Latte næsten klar

Nu er du klar til at lade magien ske. Kaffen du har lavet, skal blandes med din mælk.

    1. Hæld stille og roligt din mælk over i din Cafe Latte kop, hvor der allerde er 1 shot espresso i. Ryst eventuelt kanden lidt fra side til side, så du kan sørge for at de sidste 3-4 cm af koppen bliver skummet.
    2. Blandingsforholdet skal være ca. 1/8 Espresso og 7/8 mælk.
    3. Hæld eventuelt lidt rørsukker på toppen af din Cafe Latte.

Sådan har du en lækker og tæt på perfekt Cafe Latte - Bon appétit


Te-og-kaffe.dk ©