Kaffekværne

For at få den helt lækre kaffesmag, så skal du bruge en kaffekværn til at kværne dine bønner lige inden brug. Fuldstændig som når du køber kaffe på en god kaffebar, eller faktisk også på mange tankstationer efterhånden.

Sorter efter

Vær dog opmærksomme på at nogle kender også denne under navnet kaffemølle, men det stammer nok mest fra den gang hvor man brugte en manuel mølle til at kværne kaffen. Nu er vi dog nået så langt at vi kan klare det på ingen tid med en elektrisk kaffekværn.

Ejer du allerede en espressokande, stempelkande eller en helt standard filterkaffemaskine, så kan du sagtens klare dig bare med en ny kaffeværn. Du kværner simpelthen bare kaffebønnerne, og bruger dette lige som du ville have brugt alm filterkaffe – smagen er bare en helt anden!

Vi har her samlet en række kaffekværne/kaffemøller fra henholdsvis Bosch, DeLonghi, Espressions, Graef, Keittio, KitchenAid, Krups, Melitta, Moccamaster, OBH, ON, Severin, Wilfa, WMF og Nemox.
I sortimentet finder du en lang række af forskellige kaffekværne, men det handler om at finde en som passer til dig. Der er jo stort forskel om du skal bruge den på arbejdspladsen til 10-100 mennesker, eller der hjemme til morgenkaffen om søndagen.

For at du nogenlunde ved hvor mange bønner du skal bruge, så kan du regne ud fra dette:

  • Til en stempelkande skal der bruges 7 gram malede bønner til 1,25 dl vand
  • Til en filterkaffe skal der bruges 7 gram malede bønner til 1,5 dl vand

Så du kan nøjes med at kværne lidt mindre kaffe, hvis du altså bruger en almindelig maskine til filterkaffe.


Te-og-kaffe.dk ©