Grøn te

Mange forskellige slags tearter er efterhånden blevet afprøvet i de vestlige kulturer, men en, der først rigtigt er ved at bide sig fast, er grøn te. Teen stammer originalt fra Kina, hvor den allerede blev drukket for mere end 2000 år siden, og hvor den stadig i forbløffende stor stil bliver drukket i dag.

Sorter efter

Det er en del gode grunde til at folk drikker denne te, da de helbredsmæssige årsager til at drikke grøn te er mange, og herunder vil flere kort blive beskrevet efter en kort gennemgang historien om grøn te.

Grøn te blev først rigtigt berømt i Kina, da en bog ved navn ”Bogen om te” blev udgivet i 1191. I denne forklarede en præst ved navn Eisai, hvordan grøn te kunne have en helt masse forskellige positive effekter. Grøn te hjalp hjertet, det lettede mavebesvær, det kunne forebygge træthed – og det var rigtigt godt mod tømmermænd! Samtidig fortalte bogen om mange forskellige måder, man kunne bryggen teen på, og til disse er der kun kommet flere i dag, så alle kan let finde frem til en slags grøn te, som de vil være helt vilde med – og man kan endda finde flere forskellige at skifte imellem!

Få sat din forbrænding op med grøn te

Men allerede ved sin spæde start vidste folk i Østen altså, at grøn te var godt for helbredet. I vores dage har mange medicinske undersøgelser kun bakket op om dette. Den mest kendte effekt ved grøn te er, at teen indeholder sunde mængder af koffein sammen med stoffet polyphenol. Disse sørger sammen for, at der bliver sat gang i fedtforbrændingen. Når man så drikker grøn te, inden man for eksempel skal ud at løbe eller dyrke anden motion, sørger det for, at man hurtigt kommer til at tabe sig fedt, og det kan da ikke siges at være andet end smart, hvis det er formålet med løbeturen!

Listen af ting, hvor grøn te har en mindre men stadig mærkbar effekt, er meget lang. Grøn te er med til sænke risikoen for mange forskellige slags kræft, det hjælper mod en lang række af hjertekarsygdomme, det kan være forbyggende for eksempelvis dementia og det frygtede Alzheimers. Sammen med den gode smag er der alt i alt ikke mange grunde til ikke at drikke grøn te!


Te-og-kaffe.dk ©